dimecres, 25 de setembre del 2013

IM-PERFECTES a la Ràpita


IM-PERFECTES, l'exposició de les Germanes Besolí (Olga, escriptora i Ester, pintora) es podrà veure durant tota la segona quinzena de setembre a la botiga TATQUESÍ, de Sant Carles de la Ràpita.

Podeu veure-la a la botiga d' antigüetats "Tatquesi" al carrer Rosari. 6 de La Ràpita, des del 14 al 28 de setembre, formant part de la VI QUINZENA ARTÍSTICA DE SANT CARLES DE LA RÀPITA.



L'EXPOSICIÓ

IM-PERFECTES ens mostra el tortuós camí que trien moltes persones per aconseguir una suposada e irreal perfecció. La societat ens crea un miratge del que és la perfecció i la bellesa, tan irreal com impossible. Tot está previst: com més complex i dificultós és arribar a semblar-te a l'ideal, més productes consumeixes pel camí. La insatisfacció i la inseguretat són una gran fábrica de clients per a cremes, operacions, pastilles, etc.

Anorèxia, bulimia, autolesió, cirurgia, amputacions, reconstruccions, drogues... estan a l'ordre del dia. Hi ha dones que es tallen el dit petit del peu per poder portar tacons més alts, mentre que altres es reconstrueixen l'himen per tornar a ser verges...

Les Germanes Besolí treballem juntes per aportar una visió de com tota l'angoixa, els complexes, el dolor i la insatisfacció amb el propi cos ens condueix a fer vertaderes salvatjades per canviar-lo.



ELS QUADRES

ESTER BESOLÍ és pintora i il.lustradora. Pictòricament treballa el sempre canviant món de la dona, des de tots els seus punts de complexitat i des d'una mira molt crítica, social i sovint de denúncia. Ha treballat amb Olga en espectacles que han muntat conjuntament, en obres de teatre i il·lustrant la col·lecció de contes infantils «Els Contes de Muniatto»








ELS TEXTS

OLGA BESOLÍ és escriptora, guionista i actriu. Es autora teatral, guardonada amb el Premi Micalet de Teatre 2009 i amb l'obra «Pols de Roses» publicada per la PUV (Publicacions de la Universitat de València). També és professora de tallers literaris, redactora i columnista de la revista «Buk magazín» dedicada a les lletres i ha estat col·laboradora semanal del programa televisiu «Dixa'm Vore» de Canal TE. Però és més coneguda per ser l'escriptora de la col·lecció de contes infantils il·lustrats «Els Contes de Muniatto»


Aquest és el text amb què encapçala IM-PERFECTES:

Les Germanes Besolí som Ester, pintora i il·lustradora, i Olga, escriptora, guionista i actriu. Entre les dues sumem 186 quilos i 84 anys. I no intentem desprendre’ns dels primers ni ocultar els segons. Segons els cànons de bellesa actuals, som imperfectes. Tampoc pretenem deixar de ser-ho. No volem fingir quelcom que no som, ni obsessionar-nos en voler convertir-nos en allò que mai serem. El camí de recerca de la perfecció física s’ha convertit en un suplici tortuós que quasi sempre condueix cap a la malaltia i massa cops fins a la mort. Aquest és el nostre testimoni.

IM-PERFECTES ho som totes. Des de la primera fins a la última dona. Al menys, això és el que ens fan creure i sentir. Per això hi són les cremes anti-arrugues, les anticel·lulítiques, els tints, les depilacions, els maquillatges, els productes de règim, els batuts substitutius, el tractaments facials, les cirurgies plàstiques, les injeccions amb botox, els trastorns alimentaris, els...

Els models de perfecció de l’actualitat ni tan sols són reals. No existeixen: són imatges de cossos, cares i pells fictícies treballades amb photoshop. Llavors, qui ens ha creat aquests arquetips de bellesa impossibles d’assolir?  I per quina raó? Potser per què com més insegures siguem més consumirem tots aquells productes que ens pretenen vendre? Potser per què com més insatisfetes amb nosaltres mateixes més submises i dèbils serem com a membres de la societat? Potser per què hi ha una gran industria alimentaria, farmacològica i dietètica que només viu de la nostrat lletjor? Què passaria si un matí, de cop i volta, totes ens llevéssim sentint-nos plenes, segures, satisfetes, guapes... perfectes?

Ja pots comprar els Contes de Muniatto a Amazon

TALLERES DE ESCRITURA ONLINE

Apúntate a mis talleres de escritura de www.portaldelescritor.com

TALLERES TRIMESTRALES
Matrícula abierta cada tres meses::
15 de Enero / 15 de Abril / 15 de Julio /15 de Octubre


TALLERES DE TRES QUINCENAS
Matrícula abierta cada seis semanas:
15 de Enero / 1 de Marzo / 15 de Abril / 1 de Junio / 15 de Julio / 1 Septiembre / 15 de Octubre / 1 Diciembre